Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat zijn windpokken?

Wat zijn windpokken?

Windpokken, ook wel waterpokken of varicella genoemd, worden gekenmerkt door jeukende rode bultjes die overal op het lichaam voorkomen. Oorzaak is een infectie met het varicella-zoster-virus en windpokken zijn erg besmettelijk. Bijna iedereen krijgt als kind windpokken. Het is een typische kinderziekte.

Wat is bedplassen bij kinderen?

Wat is bedplassen bij kinderen?

Bedplassen, of “nocturnale enuresis”, verwijst naar het onvrijwillige urineverlies bij een kind tijdens de slaap, en dit op een leeftijd waarbij het kind in feite droog zou moeten zijn.

De magistrale bereiding, een behandeling die 100% bij je past

De magistrale bereiding, een behandeling die 100% bij je past

Sommige patiënten zijn allergisch of gevoelig voor bepaalde bestanddelen in een geneesmiddel. Andere patiënten hebben het moeilijk om pillen in te slikken. En soms heeft men gewoon een erg specifieke behoefte die niet altijd met een standaardoplossing kan worden behandeld. In zulke gevallen kan de apotheker een geneesmiddel op maat maken, een behandeling die volledig wordt afgestemd op de noden van de patiënt: een magistrale bereiding.

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert, de app die bedoeld is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is sinds zijn opstart een succes. Het Nationaal Crisiscentrum is hierover verheugd en doet nogmaals een oproep aan iedereen om de app te downloaden.

Artrose & kurkuma

Artrose & kurkuma

Artrose is een kwaal die we aanvaarden omdat die jammer genoeg deel uitmaakt van de ouderdomsverschijnselen. Hoewel men het kraakbeen niet jonger kan maken, kan men de pijn behandelen en de vooruitgang van de ziekte afremmen. 

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Voortaan kan u bij de apotheker terecht voor een betrouwbare zelftest die toelaat om zelf, binnen het comfort van uw eigen huis, een eventuele besmetting met hiv te testen. Die zelftest mag echter enkel gebruikt worden als de recentste blootstelling aan het risico dateert van minstens drie maanden eerder.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Hun aanbod is de voorbije jaren enorm toegenomen en ze dienen voor tal van doeleinden: sommige supplementen bevorderen het herstel of dragen bij tot een betere conditie, andere worden gebruikt ter verlichting van plasproblemen, gewrichtspijnen of een prikkelbare darm … 

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar en biedt je een persoonlijke begeleiding die op jouw noden is afgestemd. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleneres voor informatie over jouw medicatie.

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Mindfulness is niet zomaar een vorm van meditatie, maar een aandachtstraining. Het is een wetenschappelijk onderbouwde psychologische stroming die gaat over ‘leven met volle aandacht’. Er doen veel misvattingen de ronde over mindfulness, waarbij men het vaak koppelt aan spiritualiteit en boeddhisme. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is, en welke basisstappen je tijdens je dagelijkse leven kan beoefenen. 

Wat is chlamydia?

Wat is chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (soi), veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Chlamydia is erg besmettelijk en de overdracht gebeurtdoor seksueel contact. 

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

Heeft u al eens overwogen uzelf te beschermen tegen wintervirussen door uw immuniteit te versterken? Heeft u er altijd al van gedroomd om op natuurlijke wijze ziektekiemen af te weren? Deze drie natuurlijke componenten maken het mogelijk!

Last van rode ogen?

Last van rode ogen?

Conjunctivitis, ook bekend als oogbindvliesontsteking of ‘rood oog’, is een infectie of zwelling van het slijmvlies dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bekleedt. Bij irritatie zwellen de bloedvaten op en raken ze ontstoken. Dit geeft het oog een rode kleur die vaak op conjunctivitis wijst.

Pagina's